Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás lepény

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt (BL-51)
  • 4 tk sütőpor
  • 5 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 2 dl író
  • A töltelékhez:
  • 10 db hagyma
  • 3 dkg vaj
  • 45 dkg tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 6 db tojás
  • 20 dkg szeletelt húsos szalonna
  • 2 tk köménymag
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 ek petrezselyem

Elkészítés

    1. A töltelékhez a megtisztított hagymát vastagabb karikákra vágjuk és a lábosban felhevített 3 dkg vajon pároljuk kb. 30 percig. Közben többször átforgatjuk.
    2. A tésztához a lisztet tálban elvegyítjük a sütőporral és 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a vajat és az írót, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután a tésztát kivajazott tepsiben kinyújtjuk.
    3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tejfölt simára keverjük, és hozzáadjuk a sajtot, a tojásokat, valamint a hagymát. A masszát köménnyel, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd eloszlatjuk a tésztán.
    4. Végül a lepényt kirakjuk a szalonnaszeletekkel és az előmelegített sütőben sütjük kb. 45 percig. Frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    MÉG TÖBB HAGYMÁS RECEPT >>>

    ISTENI LEPÉNYEK >>>  

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / TrendXpress

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin