Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás lencsesaláta árparopogóssal

default user icon
2 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók: 20 dkg lencse, 1 fej hagyma, só, borecet, olívaolaj, 15 dkg árpa, 15 dkg árpaliszt, 1 dl olaj

Elkészítés

    Elkészítése: A lencsét kiválogatjuk, megmossuk sós vízben, megfőzzük és lehűtjük. A hagymát vékony karikára vágjuk, sózzuk, borecettel meglocsoljuk, hozzáöntjük az olívaolajat, végül a lencsét. Óvatosan összekeverjük, hűtőben érleljük tálalásig. Az árpa felét megőröljük, másik felét megfőzzük. A lehűtött árpához hozzáadjuk a tojást, és annyi árpalisztet, hogy formázható masszává tudjuk gyúrni. Készíthetjük tojás nélkül is, ekkor az árpát és a lisztet keverjük össze, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy formázható legyen. A masszából lepényeket, vagy ujjnyi rudacskákat formázunk, melyeket forró olajban ropogósra sütünk. A megérlelt lencsesalátát tányérokra szedjük, és a frissen megsült ropogóssal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamika101
Szia! Nem értem kristáy tisztán az árpa és az árpaliszt mennyiségét. Ha a fele árpát meg kell darálni akkor minek a liszt???? amit megdarálok az liszt lesz,akkor minek még 15 dkg liszt is.Felét megdarálni,felét megfőzni,de minek a felét?Jó ,a 15 dekának ez talán oké,de minek a +15 deka liszt?? Valami nem stimmel,szerintem egy kissé zavaros. Egyszerűbb lett volna azt írni,hogy 3o dkg árpa aminek a felét lisztté kell darálni. De lehet,hogy 15 dkg kell összesen???? Légyszi pontosítani.Köszi. Persze ettől még meg lehet csinálni,kell bele amennyi kell,meg lehet azt látni. Üdv.Anna Boldog Új Évet kívánok.
syatzza
mivel kéccer van egymásután a katalógusban, duplán teccik! :-D

Hasonló Receptek

Magazin