Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás lencsesaláta árparopogóssal

default user icon
2 3.9/5

Hozzávalók

  • 20 dkg lencse,
  • 1 fej hagyma,
  • só,
  • borecet,
  • olíva olaj,
  • 15 dkg árpa,
  • 15 dkg árpaliszt,
  • 1 dl olaj

Elkészítés

    A lencsét kiválogatjuk, megmossuk sós vízben, megfőzzük és lehűtjük. A hagymát vékony karikára vágjuk, sózzuk, borecettel meglocsoljuk, hozzáöntjük az olívaolaj at, végül a lencsét. Óvatosan összekeverjük, hűtőben érleljük tálalásig. Az árpa felét megőröljük, másik felét megfőzzük. A lehűtött árpához hozzáadjuk a tojást, és annyi árpalisztet, hogy formázható masszává tudjuk gyúrni. Készíthetjük tojás nélkül is, ekkor az árpát és a lisztet keverjük össze, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy formázható legyen. A masszából lepényeket, vagy ujjnyi rudacskákat formázunk, melyeket forró olaj ban ropogósra sütünk. A megérlelt lencsesalátát tányérokra szedjük, és a frissen megsült ropogóssal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamika101
Tényleg van belőle kettő. Mennyi tojás kell hozzá??? Nem ezért,de ez a recept nagyon pontatlan,egy kezdő háziasszony biztos nem fog hozzá,pedig rossz nem lehet. Van sok recept amiből kettő,három sőt ettől több is van. feleslegesen terheli a rendszert.Persze ez nem annak a hibája aki küldi,hanem a rendszergazdáé,mert nem figyel eléggé.
szitaa
Ez nagyon finom és egyszerű recept! Mindenkinek nagyon nagyon ajánlom. Az árparopogóst főzelékek feltétjeként is el tudom képzelni!

Hasonló Receptek

Magazin