Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás krumplival töltött lepény

rafinált
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés:
1.) A mirelit leveles tésztát felengedjük, a tésztát megfelezzük, és két kör alakú lapot nyújtunk belőlük.
2.) A krumplit megpucoljuk, és forrástól számított néhány percig főzzük. Leöntjük róla a vizet, kihűtjük, majd felkarikázzuk.
3.) Az újhagymát és a piros paprikát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
4.) Egy mélyebb tálban összekeverjük a tejszínt a tojásokkal, és megsózzuk, megszórjuk borssal, oregánóval és bazsalikommal. Hozzákeverjük a krumplit, a hagymát és a paprikát.
5.) Kivajazunk egy kerek sütőformát, és belefektetjük az egyik tésztalapot. Ráöntjük a burgonyás tölteléket, és elsimítjuk. Megszórjuk reszelt sajttal. A tésztalap széleit felhajtjuk, és a töltelékre hajtjuk, majd a tészta másik felével beborítjuk az egészet. Levágjuk az edény szélein túlcsüngő tésztát, összegyúrjuk, kinyújtjuk, és tetszőleges mintájú formával (én repülőgépeket választottam) néhány figurát szúrunk ki belőle. Megszurkáljuk villával, majd felvert tojással megkenjük a tésztát, és a kiszúrt figurákat rátapasztjuk. (A figurákat is lekenjük)
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük a tésztát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss