Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás kelt tésztafonat

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A kelt tésztához:
  • 40 dkg búzaliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg lágy vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg hagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztben elvegyítjük az élesztőt és a sót, majd hozzáadjuk a lágy vajat, a tojásokat és a tejszínt. Konyhai robotgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát. Enyhén megsózzuk, ízlés szerint borsot is adunk hozzá. Kevergetve puhára pároljuk.

    A párolt hagymához hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és a tölteléket hagyjuk hűlni.

    A tésztát 2 részre osztjuk. Mindegyikből 3 mm vastag lapot nyújtunk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot pedig a töltelékre fektetjük. Kissé rányomkodjuk, és kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk. 2-2 csíkot összecsavarunk, és kivajazott, sütőpapírral letakart tepsibe tesszük.

    A felvert tojással megkenjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin