Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás hús III.

MME MME
1 3.3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmosom, vékony, de nem túl hosszú csíkokra vágom. A hagymákat félbevágom, és közepes vastagságúra szeletelem.

Külön edénybe teszem a hagymát is, a húst is, nem túl sok olajat öntök alá, hogy a végén ne legyen túl olajos. Mindkettőt ízesítem ételízesítővel és borssal. Aki szereti, kicsit bátrabban bánhat a borssal, nem árt meg neki. A húst jól megpirítom (először bő leve lesz, nem kell megijedni, fedő alatt szoktam puhítani, és mikor már puha, leveszem a fedőt, és zsírjára sütöm). Miután mindkettő kész, összeöntöm, jól összekavarom, kicsit dinsztelem együtt, ha kell, utánízesítem. Sós vízben főtt krumplival és savanyúuborkával tálalom.

Megjegyzés

Lehet, hogy első olvasatra soknak tűnik a hagyma mennyisége, de nem sok. Aki nem szereti, vagy nem eszi a sertéshúst, az csinálhatja pulykamell és csirkemell keverékével is, azzal is nagyon finom. Őszintén szólva a sertéshúsos valtozat kicsit finomabb, de ki mit választ. Én is áttértem a csirkemelles valtozatra. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss