Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, 30 dkg-ot csíkokra vágunk. 2 gerezd fokhagymát szintén megpucoljuk és finom kockákra vágunk.
A húst mindkét oldalán megsózzuk és megborsozzuk, mustárral bekenjük, paprikával egyenletesen megszórjuk. A hagymacsíkokat és a fokhagymát egyenletesen elosztjuk rajta. A pecsenyét keresztirányban felgöngyüljük, és zsineggel összekötözzük.
Egy lapos sütőlapra vagy megolajozott tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben (elektromos 175 C, légkeveréses 150 C, gáz 2-es fokozat) kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. A húst barnulástól függően az utolsó 1/2 órára alufóliával befedünk.
A sárgarépát és a zellert megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, enyhén megszárítjuk. 45 perccel a sütési idő előtt a zöldségeket, amaradék hagymát és fokhagymát, valamint a zöldfűszereket a hús köré szórjuk. Olajjal meglocsoljuk és sóval ízesítjük.
Amikor hús megsült, kivesszük, szeletekre vágjuk, és a zöldséggel együtt melegen tálaljuk.