Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás gombóc

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát apró kockára vágom és megpirítom a zsíron, hagyom hűlni, majd a fagyasztóba teszem, hogy megszilárduljon, és könnyen lehessen vele dolgozni.

Elkészítem a gombóctésztát. 1 kg burgonyát megtisztítok, megmosom, és sós vízben félpuhára főzöm /a villa már belemegy, de még nem esik szét/. Rögtön leöntöm a levét, áttöröm a krumplit, hidegre hűtöm. Ezután kb. 20 dkg lisztet, sót, 1 kanál zsírt és 1 tojást adok hozzá. Jól
összegyúrom, kinyújtom vékonyra, négyzeteket vágok belőle, és már mehet is bele a töltelék. Egy kis pirított hagymát teszek bele. Gyorsan kell dolgozni, hogy a hagyma ne olvadjon fel. Kifőzöm, és pirított zsemlemorzsában meghempergetem. Ha marad estére /bár ez nem jellemző/, szétvadosom a gombócokat, és kicsit átpirítom a tűzön. Télen csemegeuborkát, nyáron friss salátát adok hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss