Keress receptre vagy hozzávalóra

Hagymás csirkemájnyárs spenótos krumplipürével

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemáj
  • 40 dkg burgonya
  • 15 dkg spenót
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 dkg vaj
  • 1 tk szárított majoranna
  • 1 ek olaj
  • 0,6 dl tej
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • bors

Elkészítés

    1. A burgonyát meghámozzuk, és lobogó sós vízben puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, majd a felmelegített tejjel és vajjal megtörjük, és habosra keverjük. Őrölt szerecsendióval ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk. Melegen összekeverjük a friss spenóttal, ami a hőtől kissé összeesik.
    2. A csirkemájat megtisztítjuk, a hagymákat nyolcadoljuk, és felváltva a bambusznyársakra húzzuk. Megszórjuk majorannával és borssal, de nem sózzuk meg sütés előtt.
    3. Forró serpenyőben egy kevés olajon 2 percenként forgatva (hogy minden oldala szépen megpiruljon) szép barnára sütjük mindet. Tálaláskor megsózzuk, és a spenótos pürével kínáljuk. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin