Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás csirkemáj petrezselymes tócsnival

45 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, lereszelem. Adok hozzá tojást, sót, borsot, szerecsendiót, petrezselymet, fokhagymát és chilipaprikát, összekeverem, majd kis lepényeket formázok.

A hagymát karikára vágom, s szétszedem. A szalonnát kockára vágom. A májat jó alaposan, többször is átmosom, félbevágom.

Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát kiolvasztom, ráteszem a hagymakarikákat, majd a fokhagymát, megdinsztelem. Ráteszem a májat, fűszerezem, öntök rá fehérbort, s készre dinsztelem.

Egy serpenyőben kevés olajon a krumplilepényeket kisütöm. Egy másik serpenyőben a kettévágott paradicsomot és paprikát megsütöm.

A májat a tócsikkal tálalom, sült paradicsommal és paprikával.

Megjegyzés

Tócsik: tájanként különböző neveket adnak neki. Én cicegeként ismertem, de hívják még tócsinak, lapcsánkának és prószának is. Egy közös bennük, eredetileg csak krumplit és lisztet tartalmaznak, a többi már, mint az én variációm is, már szabad alkotás. Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy a most divatos medvehagymával készítem, de egy kis tasak ára mellbe vágott, s inkább lemondtam róla. Talán majd legközelebb, ha megbarátkozom vele, hogy az ingyenesen szedhető növényért van képük ennyit kérni.
- hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss