Elkészítés: A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, lereszelem. Adok hozzá tojást, sót, borsot, szerecsendiót, petrezselymet, fokhagymát és chilipaprikát, összekeverem, majd kis lepényeket formázok.
A hagymát karikára vágom, s szétszedem. A szalonnát kockára vágom. A májat jó alaposan, többször is átmosom, félbevágom.
Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát kiolvasztom, ráteszem a hagymakarikákat, majd a fokhagymát, megdinsztelem. Ráteszem a májat, fűszerezem, öntök rá fehérbort, s készre dinsztelem.
Egy serpenyőben kevés olajon a krumplilepényeket kisütöm. Egy másik serpenyőben a kettévágott paradicsomot és paprikát megsütöm.
A májat a tócsikkal tálalom, sült paradicsommal és paprikával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre