Hagymás bab

default user icon
4 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg hagyma (lehetőleg lila)
  • 3 dkg fokhagyma összezúzva
  • 3 konzerv bab (azért konzerv, mert azt nem kell főzni órákig)
  • 30 dkg füstölt bacon (lehet főtt-füstölt is)
  • 10 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 üveg gomba (elhagyható)
  • liszt
  • pirospaprika
  • pirosarany

Elkészítés

    Elkészítés: Felszeljük a szalonnákat, a vöröshagymát. Nagy serpenyőben pirítjuk, amíg a vöröshagyma üveges lesz. Ha a gombát szeretjük, akkor most adjuk hozzá. Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Főzzük kb. 3 percig, majd beleszórjuk az összetört foghagymát. Ezután kb. 1 dkg lisztet, ízlés szerint pirospaprikát, pirosaranyat keverünk hozzá. Finom lángon addig rotyogtatjuk, míg elfővi a vizet. Péksütemenyénnel fogyasztható!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tóth Kornélia 10 évvel ezelőtt
Hát ez isteni volt! Nyami
Szomolai Levente 10 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom, nagyon ízlett mindkettőnknek, én még raktam bele egy kis vörösbort a végén, az is feldobja. És a tányéron megszórtuk egy kis reszelt sajttal. Nyam-nyam.
11 évvel ezelőtt
Kipróbáltam és isteni finom lett. A bab levét én is leöntöttem. Köszönet a receptért!
Bogdán Ágnes 11 évvel ezelőtt
Én a babkonzerv levét nem önteném hozzá, mert nem valami gusztusos szokott lenni, sőt le is szoktam öblíteni a babot szűrőkanálban.

Hasonló Receptek

Magazin