Hagymás bab

default user icon
4 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg hagyma (lehetőleg lila)
  • 3 dkg fokhagyma összezúzva
  • 3 konzerv bab (azért konzerv, mert azt nem kell főzni órákig)
  • 30 dkg füstölt bacon (lehet főtt-füstölt is)
  • 10 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 üveg gomba (elhagyható)
  • liszt
  • pirospaprika
  • pirosarany

Elkészítés

    Elkészítés: Felszeljük a szalonnákat, a vöröshagymát. Nagy serpenyőben pirítjuk, amíg a vöröshagyma üveges lesz. Ha a gombát szeretjük, akkor most adjuk hozzá. Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Főzzük kb. 3 percig, majd beleszórjuk az összetört foghagymát. Ezután kb. 1 dkg lisztet, ízlés szerint pirospaprikát, pirosaranyat keverünk hozzá. Finom lángon addig rotyogtatjuk, míg elfővi a vizet. Péksütemenyénnel fogyasztható!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tóth Kornélia 9 évvel ezelőtt
Hát ez isteni volt! Nyami
Szomolai Levente 9 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom, nagyon ízlett mindkettőnknek, én még raktam bele egy kis vörösbort a végén, az is feldobja. És a tányéron megszórtuk egy kis reszelt sajttal. Nyam-nyam.
11 évvel ezelőtt
Kipróbáltam és isteni finom lett. A bab levét én is leöntöttem. Köszönet a receptért!
Bogdán Ágnes 11 évvel ezelőtt
Én a babkonzerv levét nem önteném hozzá, mert nem valami gusztusos szokott lenni, sőt le is szoktam öblíteni a babot szűrőkanálban.

Hasonló Receptek

Magazin