Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Hagymás bab

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Hagymás bab

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 158
  • Elküldve: 41

Hozzávalók:

  • 40 dkg hagyma (lehetőleg lila)
  • 3 dkg fokhagyma összezúzva
  • 3 konzerv bab (azért konzerv, mert azt nem kell főzni órákig)
  • 30 dkg füstölt bacon (lehet főtt-füstölt is)
  • 10 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 üveg gomba (elhagyható)
  • liszt
  • pirospaprika
  • pirosarany

Elkészítés:

Felszeljük a szalonnákat, a vöröshagymát. Nagy serpenyőben pirítjuk, amíg a vöröshagyma üveges lesz. Ha a gombát szeretjük, akkor most adjuk hozzá. Hozzáöntjük (levükkel együtt) a babkonzerveket. Főzzük kb. 3 percig, majd beleszórjuk az összetört foghagymát. Ezután kb. 1 dkg lisztet, ízlés szerint pirospaprikát, pirosaranyat keverünk hozzá. Finom lángon addig rotyogtatjuk, míg elfővi a vizet. Péksütemenyénnel fogyasztható!

Megjegyzés:

A receptet Bundy küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2007. február 9. (péntek) 14:07
    Hát ez isteni volt! Nyami
    nellicu szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Méteres kalács VIII. Méteres kalács VIII.
Rántott patisszon édes chiliszósszal Rántott patisszon édes chiliszósszal
Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves
Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával
Arab tejpuding fűszeres kékszőlővel Arab tejpuding fűszeres kékszőlővel
Bécsi túrótorta szilvával Bécsi túrótorta szilvával
Pilótakeksz házilag Pilótakeksz házilag
Békebeli puncs-szelet Békebeli puncs-szelet
Klasszikus kakaós csiga Klasszikus kakaós csiga
Csirkemájas táska Csirkemájas táska
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Napi tipp
A lenmag rendkívül egészséges, magas ásványi anyag és rosttartalommal bír. Leggyakrabban a reggeli müzliben vagy joghurtban végzi, pedig a főzés során is felhasználható. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept