Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk.
Annyi vízzel, ami jól ellepi, feltesszük főni babérlevéllel, kevés sóval, mert a kolbász és az ételízesítő is sós.
Közben a hagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, ráöntjük a babra. Beletesszük a vékony karikára vágott füstölt kolbászt, s főzzük, míg a bab meg nem puhul. Az elfőtt vizet pótoljuk, de nem kell sok lének lennie, kb. 1-2 ujjnyi legyen a bab felett.
Amikor kész, borsot és ételízesítőt teszünk bele, jól összeforraljuk, és tálalhatjuk. Egyszerű, de finom egytálétel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre