Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás bab IV.

MME MME
120 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk.

Annyi vízzel, ami jól ellepi, feltesszük főni babérlevéllel, kevés sóval, mert a kolbász és az ételízesítő is sós.

Közben a hagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, ráöntjük a babra. Beletesszük a vékony karikára vágott füstölt kolbászt, s főzzük, míg a bab meg nem puhul. Az elfőtt vizet pótoljuk, de nem kell sok lének lennie, kb. 1-2 ujjnyi legyen a bab felett.

Amikor kész, borsot és ételízesítőt teszünk bele, jól összeforraljuk, és tálalhatjuk. Egyszerű, de finom egytálétel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss