Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás aprópecsenye

MME MME
1 4.3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kb. akkora kockára vágjuk, mint a hús.

Elkészítés: Serpenyőben 3 evőkanál olajat forrósítunk, beletesszük a húst, és kevergetve nagy lángon minden oldalát aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és kisebb lángon kevergetve együtt pirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne égjen meg. Megszórjuk a flekken fűszerkeverékkel, kevés sóval, borssal, felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára sütjük. A burgonyát bő olajban kisütjük, óvatosan összeforgatjuk a hússal. Vegyes salátával vagy savanyúsággal, azonnal forrón tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 620 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss