Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-almás pulykamáj

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymás-almás pulykamáj elkészítéséhez a hagymát és az almát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, gyűrűkre bontjuk, az almát pedig cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vaj felét, megpirítjuk benne a hagymát és az almát. Lefedjük, és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
  2. A májat megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat az olajjal, és megsütjük, megpirítjuk benne a májdarabokat 5-6 perc alatt, miközben néha rázogatjuk az edényt. Ezután hozzáadjuk a balzsamecetet, és 1 percig forraljuk.
  3. Óvatosan összeforgatjuk a májat a hagymás almával, majd sózzuk és borsozzuk az egészet. Azonnal tálaljuk! 

Megjegyzés

Csirke- vagy kacsamájból is finom, párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss