Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymaropogós

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, közepes kockákra vágjuk, majd kb. fél órára langyos, sós vízbe tesszük. 
  2. A kukoricalisztet összekeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt csilivel, majd apránként hozzákeverjük a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A hagymát alaposan lecsepegtetjük, majd a masszához keverjük.
  3. Egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat hevítünk, majd evőkanálnyi halmokat teszünk bele a hagymás masszából. Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra sütjük. (Közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön.)
  4. Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, egy papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Mártogatóssal vagy tejföllel kínáljuk.


Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss