Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymaropogós

Hozzávalók

  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • 1/2 mk kurkuma
  • 1/2 mk őrölt csili
  • 1 tk só
  • 2 dl hideg víz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A hagymát megpucoljuk, közepes kockákra vágjuk, majd kb. fél órára langyos, sós vízbe tesszük. 
    2. A kukoricalisztet összekeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt csilivel, majd apránként hozzákeverjük a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A hagymát alaposan lecsepegtetjük, majd a masszához keverjük.
    3. Egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat hevítünk, majd evőkanálnyi halmokat teszünk bele a hagymás masszából. Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra sütjük. (Közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön.)
    4. Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, egy papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Mártogatóssal vagy tejföllel kínáljuk. 

    ISTENI VENDÉGVÁRÓ FALATOK >>> 

    7+2 SZUPER KRUMPLIS KÖRET, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

    6 KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ KÖRET A KRUMPLI ÉS A RIZS HELYETT >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin