Hagymaleves

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 6 dl húsleves (kockából)
  • frissen őrölt bors
  • cukor
  • kakukkfű
  • 4 kisebb pirítós
  • 5 dkg parmezán vagy emmentáli sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, feldaraboljuk.

    A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a hagymákat megdinszteljük rajta, meghintjük liszttel, majd felengedjük a levessel és a tejjel. Sóval, borssal, kakukkfű, pici cukorral ízesítjük, puhulásig főzzük.

    A kenyérszeleteket megpirítjuk, reszelt parmezánt vagy emmentálit szórunk rá, még egy kicsit sütjük sütőben, majd a hagymalevessel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 7 hónappal ezelőtt
Nekem nem kellett bele cukor, de nyami-nyami :), szóval remek!

Hasonló Receptek

Magazin