Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymaleves toszkán módra

default user icon
Hagymaleves toszkán módra

Hozzávalók

  • 400 g vörös hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 db csilipaprika
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • 200 ml fehérbor
  • friss majoránna
  • szerecsendió
  • cukor
  • 3 szelet fehér kenyér
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 100 g juhsajt
  • só, bors

Elkészítés

    A vöröshagymát tisztítsuk meg. A fokhagymát fokhagymanyomón préseljük át, majd egy kevés sóval alaposan keverjük össze.

    Egy fazékban olvasszuk fel a 3 evőkanál zsírt, adjuk hozzá a hagymát, az apróra vágott csilipaprikát, és a sós fokhagymát. Kis ideig pirítsuk a keveréket, majd öntsük fel a zöldségleves alaplével és a fehérborral. Ízesítsük sóval, borssal, cukorra és reszelt szerecsendióval. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű, apróra vágott majoránnát, és főzzük 15 percig.

    A kenyeret kockázzuk fel, majd pirítsuk szép aranybarnára az olívaolajon. A juhsajtot nagylyukú reszelőn reszeljük le. A levest a kenyérkockákkal és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Ízlés szerint petrezselyemzölddel is megszórhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin