Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymaleves négyféle hagymával

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 dl víz
  • 1 leveskocka
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 2 kisebb fej lila hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 2 evőkanál aprított zöld hagyma
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • kevés olaj
  • pirítós vagy levesgyöngy a tálaláshoz
  • kapor a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A 6 dl vízben felfőzöm a leveskockát.

    Megtisztítom a vöröshagymát, a lilahagymákat és a fokhagymákat, majd felszelem őket, nem kell nagyon apróra! A lila- és vöröshagymát kevés olajon megpirítom, majd felöntöm a húslevessel. Puhára főzöm.

    Amikor már majdnem jó, hozzáadom a felszelt fokhagymát és a zöldhagymát (nekem fagyasztott, apróra vágott volt). A lisztet elkeverem a tejjel, majd a levesbe öntöm. Sózom, borsozom ízlés szerint még (enélkül nekem nem volt elég fűszeres). Takarék lángon forrásig főzöm.

    Pirítós kenyérrel vagy levesgyönggyel tálalom. Kaporral szoktam díszíteni, jól mutat, és hamar átveszi az ízét, ezáltal még finomabb!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin