Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymalepény

default user icon
1 3.7/5

Hozzávalók

  • a tésztához: 25 dkg teljes őrlésű liszt,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dkg élesztő,
  • 5 evőkanál tej,
  • cukor,
  • só,
  • a töltelékhez: 50 dkg vöröshagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 tojás,
  • olaj,
  • só,
  • bors,
  • köménymag

Elkészítés

    A z élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, az élesztős folyadékkal, sóval, szükség szerint kevés vízzel. Meleg helyen kelesztjük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a vastagon felkarikázott hagymát. Sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük. A megkelt tészát 5 mm vastagon kinyújtjuk, tepsibe fektetjük és forró sütőben 10 percig elősütjük. Kirakjuk a párolt hagymával, leöntjük a tojással elkevert tejföllel és visszatoljuk a sütőbe. Aranysárgára sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

rantottmacska
Nagyon finom lett!!! Tényleg megéri elkészíteni. Kis kiegészítés: elősütést 150 fokon kell elektromos sütöben, a sütést 200 fokon. Ez nem volt benne a leírásban. Nagyon köszönöm a receptet!!!

Hasonló Receptek

Magazin