Keress receptre vagy hozzávalóra

Hagymakrémleves sajttal és kenyérkockákkal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 nagy és 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • 2 szál póréhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • víz vagy húsleves (lehet kockából is)
  • vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • trappista sajt (vagy más sajt, amit szeretünk, a lényeg, hogy ne legyen sós, inkább füstölt vagy édes)
  • szikkadt zsemle, kifli vagy kenyér

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágom, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab.

    Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszek, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakom bele, takarékon megdinsztelem. Ha üveges, hozzáadom a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyom, majd megsózom-borsozom ízlés szerint, majd a liszttel meghintem. Hozzáadom a vizet (de levessel is finom), megkavarom, majd hagyom takarékon főni.

    Ha a hagymák kellőképpen megpuhultak, leveszem a gázról, és botmixerrel pépesítem, majd hozzáadom a tejszínt, visszarakom a gázra, és hagyom, amíg újra forrni nem kezd.

    Közben a kenyeret kockákra vágom, és megsütöm 150°C-on alsó-felső sütéssel, vigyázzunk, nehogy odaégjenek a kockák!

    Ha a leves megfőtt és a kenyér kockák is aranybarnák, a levest tányérba szedem, belerakom a kockákat, és reszelt sajtot szórok rá.

Megjegyzés

Ha nincs kedvünk vagy időnk a kenyérkockákkal foglalkozni, nyugodtan használhatunk levesgyöngyöt is.

Makino
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin