Hagymaágyon sült hús

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg tarja vagy comb
  • 8 nagy fej hagyma
  • 2 db zöldhagyma vagy 1 kisebb póré
  • 4 db gomba
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 db paradicsom
  • ételízesítő
  • bors
  • olaj
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A húst felszeleteljük 2 cm vastag szeletekre, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajon mindkét oldalát 1-1 percig sütjük, majd félretesszük.

    A hagymákat félbevágjuk, szeleteljük, és egy magas falú hőálló tálba terítjük. Rátesszük a hússzeleteket, ráöntjük a szaftot. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majd a többi felszeletelt zöldséget ráterítjük.

    A tetejére egy réteg hagymát teszünk. Forró sütőben kb. 1 órát sütjük.

Megjegyzés

Vizet nem kell hozzáönteni, mert a zöldségek elég levet eresztenek, a hagymától sűrű szaftja lesz. Aki szereti, a végén megpiríthatja a tetejét. Köretnek rizibizit javaslok. Jó étvágyat.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Janzsó Zoltán 4 évvel ezelőtt
Megcsináltam, nagyon finom!!!
pappné rózsa andrea 5 évvel ezelőtt
Elkészitettem.Nagyon finom lett.Én gomba nélkül csináltam mert nem volt itthon de legközelebb kipróbálom!
Somlyainé Tóth Andrea 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom! A család imádja! A férjem elég válogatós és bizony még szerinte is isteni lett! Azt mondta: egye fene, ilyet csinálhatok máskor is, mondjuk holnap! :)))
Mizser István 7 évvel ezelőtt
Fenséges eledel! Amióta először elkészítettük, azóta a család egyik kedvenc étele. Isteni ízek, főleg, ha vargánya gombával készítjük. Jogos az 5 paprika! Köszönjük!
Papamaci 9 évvel ezelőtt
Azt is, meg azt ami a félretett husikból összegyűlik a tál aljában.
Snuky 9 évvel ezelőtt
A "szaft"-on azt az olajat érted amiben a húst sütötted ki?

Hasonló Receptek

Magazin