Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyma és almaágyon sült csülök

120 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt mindenhol alaposan besózzuk. A hagymát felvágjuk nagyobb darabokra, az almát vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. Egy tepsi közepére tesszük a felszeletelt almát, majd körérakjuk a nagyobb darabokra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, megszórjuk köménymaggal és mellérakjuk a babérlevet. Ezután a bőrös felével felfelé, közepére helyezzük az előzőleg besózott csülköt, majd megszórjuk őrölt borssal. Aláöntjük a bort, majd fóliával lefedjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd  kb. két óra alatt puhára pároljuk a csülköt. Ezután levesszük a fóliát és átfordítjuk a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, még szép pirosra sül a hús. Ekkor visszafordítjuk, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük a bőrös felét is.
  4. Tálalás előtt feldaraboljuk a szaftosra, pirosra sült csülköt, majd krumplipürével és párolt káposztával kínáljuk. Tálalhatjuk még a csülökkel együtt sült lila hagymával és almával is, és ízlés szerint bármilyen köretet készíthetünk hozzá. 

Megjegyzés

Én a hagymát és az almát külön tányéron tálaltam, de azok is nagyon jól illenek a csülökhöz. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss