Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyma és almaágyon sült csülök

Hozzávalók

  • 1 db csülök
  • 3 db lilahagyma
  • 3 db alma
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl fehérbor

Elkészítés

    1. A csülköt mindenhol alaposan besózzuk. A hagymát felvágjuk nagyobb darabokra, az almát vastagabb szeletekre vágjuk.
    2. Egy tepsi közepére tesszük a felszeletelt almát, majd köré rakjuk a nagyobb darabokra vágott lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, és mellérakunk babérlevet. Ezután a bőrös felével felfelé, közepére helyezzük az előzőleg besózott csülköt, majd megszórjuk őrölt borssal. Aláöntjük a bort, majd fóliával lefedjük.
    3. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt, puhára pároljuk a csülköt. Ezután levesszük a fóliát és átfordítjuk a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, még szép pirosra sül a hús. Ekkor visszafordítjuk, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd  visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük a bőrös felét is.
    4. Tálalás előtt feldaraboljuk a szaftosra, pirosra sült csülköt, majd krumplipürével és párolt káposztával  kínáljuk. Tálalhatjuk még a csülökkel együtt sült lila hagymával, és almával is, és ízlés szerint bármilyen köretet készíthetünk hozzá.

    7 SZERENCSÉT HOZÓ SZILVESZTERI ÉTEL ÉS A TILTÓLISTÁS FALATOK! >>>

    5 ALAPSZABÁLY, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A SZILVESZTERI MALACSÜLT! >>> 

Megjegyzés

Én a hagymát és az almát külön tányéron tálaltam, de azok is nagyon jól illenek a csülökhöz.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin