Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habsipkás gyümölcstorta

default user icon
MME
90 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 3 dl őszibaracklé
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg őszibarack
  • A habsipkához:
  • 2 db tojásfehérje
  • 8 dkg cukor

Elkészítés

1.

A lisztet, a porcukrot, a felkockázott vajat és a tojás sárgájákat összedolgozzuk. 30 percre hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk, és egy 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk.

2.

A gyümölcslét a pudinggal és a cukorral simára keverjük. Kevergetve felforraljuk, 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott barackot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a tésztára öntjük. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

3.

A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd habzsákba töltjük és a tortát díszítjük vele. További 15 percig sütjük, amíg a hab kissé meg nem pirul. A formában hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss