Elkészítés: A tésztához a réteslisztet elkeverjük a sütőporral, majd belereszeljük 1 citrom héját. Hozzáadjuk a margarint, a 2 tojást, a porcukrot és egy csipetnyi sót. Alaposan összedolgozzuk, majd belekeverjük a kakaóport, és addig gyúrjuk, amíg lágy állagú tésztát kapunk. Kevés ideig pihentetjük.
A vaníliakrémhez felforraljuk a tejet a vaníliarúddal. Hozzáadjuk a kristálycukrot és a hideg vízzel kikevert pudingport. Sűrű krémet főzünk belőle. A túrót elkeverjük egy csipet sóval, a porcukorral, a 4 tojássárgával, a mazsolával és 1 citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a vaníliakrémet, és összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kikent, lisztezett tortaformába tesszük. Villával megszurkáljuk, majd eloszlatjuk rajta a túrós tölteléket. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a túrótöltelék megszilárdul.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, ezt elegyengetjük a majdnem kész torta tetején, és az egészet további 10 percre visszahelyezzük a sütőbe.
Cikkekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.