Habos-túrós sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 8 tojássárgája
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom leve és héja
  • 8 dl tej
  • A tetejére:
  • 8 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és kibélelünk vele egy normál nagyságú tepsit, az oldalát is, körülbelül 2 cm magasan.

    A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a porcukorral, a pudingporral, a citrommal, majd hozzáadjuk a tejet, és habverővel jól elkeverjük.

    Beleöntjük a tésztával kibélelt tepsibe, előmelegített sütőben, csökkentett lángon 45 percig sütjük.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral gőz fölött, majd a túró tetejére simítjuk, és további 10 percig sütjük. Kiadós, finom sütemény.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin