Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos túrós pite

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg nádcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg félzsíros tehén túró
  • 3 tojás sárgája
  • 15-20 dkg nádcukor, ízlés szerint
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 2 közepes hámozatlan, durvára reszelt alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • A habhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • nagyon pici só
  • 15 dkg porcukor
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben a vajat elmorzsolom, a többi hozzávalóval összegyúrom, és közepes méretű tepsibe nyújtom, kézzel elegyengetem, előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig elősütöm. (Zsíros tésztánál nem kell kikenni a tepsit.)

Közben a töltelékhez a túrót villával összetöröm, hozzákeverem a többi belevalót, a félig sült tésztát vékonyan megkenem baracklekvárral, elsimítom rajta a tölteléket, és visszatolom a sütőbe további 25 percre.

A sütés végén a sütő hőmérsékletét 140 fokra mérsékelem, légkeverésre állítom.

A tojásfehérjéből leheletnyi sóval kemény habot verek, fokozatosan hozzáverem a porcukrot, majd a lekvárt. A forró sütemény tetejére felkenem a tojáshabot, villával kicsit megcifrázom, a sütőbe visszatolva (hagyományos sütőnél fakanál nyelével a sütőt kitámasztva) kb. 10 percig szárítom, ameddig a tojáshab megszilárdul.

Megvárom, amíg a süti teljesen kihűl, vizes késsel szeletelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss