Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos-túrós lepény

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 35 dkg tehéntúró
  • 2 tojássárgája
  • 4 púpozott evőkanál porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • A tetejéhez:
  • 3 tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • néhány csepp citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Összegyúrjuk a tésztához valókat, és hűvös helyen 1 órát, de jobb, ha 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük. Kinyújtva kibélelünk vele egy kisebb tepsit, és a sütőben félig megsütjük.

    Közben az áttört túrót simára keverjük a tojássárgákkal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolát beleadva a félig kisült tésztára simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, és világossárgára sütjük.

    A tojások fehérjéből a kristálycukorral meg pár csepp citromlével kemény habot verünk, és a kisült sütire simítjuk. Most harmadszor is visszatoljuk a forró sütőbe, de a tüzet nagyon picire mérsékeljük, inkább szárítjuk már a habbal a tésztát. Akkor jó, ha a teteje halvány rózsaszín.

    Hidegen, vizes késsel szeleteljük négyzetekre vagy hosszúkásra, úgy a hab nem törik.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin