Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos-túrós almatorta

default user icon
Habos-túrós almatorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 3 db alma
  • 5 dkg margarin
  • reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál méz
  • 2,5 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl víz
  • 1 g zselatin
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl növényi tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát felszeleteljük. A mézet a margarinnal megolvasztjuk, beletesszük a felszeletelt almát. Pár percig pároljuk, majd kivesszük az alma szeleteket, hagyjuk kihűlni. A vaníliapudingot 2,5 dl vízben simára keverjük és felfőzzük, majd szintén hűlni hagyjuk. A túrót a cukorral és a reszelt citromhéjjal jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd levéve a tűzről belekverjük a zselatint. Hagyjuk kihűlni. Majd a túrós masszához keverjük a kihűlt pudingot, majd hozzákeverjük a zselatint is. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel is jól összekeverjük a krémet. Egy tortaformába tesszük az almát, majd a tetejére simítjuk a krémet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, és jól összeérjenek az ízek. Jó étvágyat hozzá!!!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin