Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos tejbegríz hidegen

5 5/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet feltesszük a tűzre, és el nem mozdulunk mellőle, míg fel nem forr. Közben egy bögrébe kimérjük a búzadarát, a tojást elválasztjuk, a fehérjét kis sóval fölverjük.

Ha felforrt a tej, óvatosan beleszórjuk a búzadarát, a másik kezünkkel pedig eszeveszetten keverjük, hogy csomót ne kapjon. Mikor a búzadara már benne van, beleöntjük a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Mikor már bugyog, elzárjuk alatta a tüzet, s óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét és a gyümölcsdarabokat és/vagy csokit.

Szép üvegtálba öntjük, s kitesszük a spejzba hűlni. Hidegen, lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés

Eteti magát, úgyhogy nem kell vele túlságosan spórolni.
- becevio

Ezek is érdekelhetnek

Friss