Elkészítés: A tejet feltesszük a tűzre, és el nem mozdulunk mellőle, míg fel nem forr. Közben egy bögrébe kimérjük a búzadarát, a tojást elválasztjuk, a fehérjét kis sóval fölverjük.
Ha felforrt a tej, óvatosan beleszórjuk a búzadarát, a másik kezünkkel pedig eszeveszetten keverjük, hogy csomót ne kapjon. Mikor a búzadara már benne van, beleöntjük a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Mikor már bugyog, elzárjuk alatta a tüzet, s óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét és a gyümölcsdarabokat és/vagy csokit.
Szép üvegtálba öntjük, s kitesszük a spejzba hűlni. Hidegen, lekvárral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre