Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos szilvatorta

MME MME
1
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 7,5 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 2,5 dkg darált mandula
  • Valamint:
  • 50 dkg szilva + a díszítéshez
  • 3 evőkanál cukor
  • 1,5 dl narancslé
  • 1 dl vörösbor
  • 6 lap zselatin
  • 5 dl tejszín
  • 15 dkg szilvalekvár (nem túl sűrű)
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vágott pisztácia
  • szilva

Elkészítés

Elkészítés: 1. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A csokoládét összetördeljük, és vízfürdőben felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

2. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgájával, hozzáadjuk az olvadt csokoládét. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a keményítővel, a mandulával, majd a tojáshabbal felváltva a vajas masszába dolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

3. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukorral, a narancslével, a borral, felforraljuk, és 10 percig rotyogtatjuk. Közben a zselatint vízbe áztatjuk. A szilvapépet átpasszírozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a még langyos szilvapürébe keverjük. 10 percig pihentetjük. Kemény habbá verünk 5 dl tejszínt.

4. A tortalapot tálra tesszük, visszakapcsoljuk köré a forma oldalát. A tortalapot megkenjük a szilvalekvárral, rásimítjuk a habot, a hűtőben hagyjuk megdermedni (kb. 4 óra).

5. Díszítéskor a tortáról levesszük a karikát. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük. A tésztát megkenjük vékonyan tejszínnel, és rászórjuk a vagdalt pisztáciát. A maradék tejszínhabból rózsákat nyomunk a torta tetejére. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, vékony szeletkékre vágjuk, és a tortára rakosgatjuk. A mentalevelekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss