Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-szilvás szelet

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához a lisztet szitáljuk tálba a sütőporos lisztet. Adjuk hozzá a sót, a felkockázott vajat, 80 g kristály- és az egyik tasak vaníliás cukrot, morzsoljuk össze, majd üssük rá a tojást, adjuk hozzá a tejfölt, a citromlét és -héjat, alaposan gyúrjuk össze, és folpakba csomagolva legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

Közben a szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki. Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük bele a lisztezett felületen kinyújtott tésztát. Szórjuk meg búzadarával, majd a vágott felükkel felfelé osszuk el rajta a szilvákat. Szórjuk meg azokat a fahéjjal elkevert maradék kristály- és vaníliás cukorral.

A tojásfehérjéket a porcukorral és az 1 ek citromlével verjük kemény habbá, és simítsuk a szilvákra. Süssük 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem sül.

A kihűlt tésztát tálalás előtt hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Megjegyzés

Ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a tojáshab könnyen összeesik!


Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss