A tésztához a lisztet szitáljuk tálba a sütőporos lisztet. Adjuk hozzá a sót, a felkockázott vajat, 80 g kristály- és az egyik tasak vaníliás cukrot, morzsoljuk össze, majd üssük rá a tojást, adjuk hozzá a tejfölt, a citromlét és -héjat, alaposan gyúrjuk össze, és folpakba csomagolva legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Közben a szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki. Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük bele a lisztezett felületen kinyújtott tésztát. Szórjuk meg búzadarával, majd a vágott felükkel felfelé osszuk el rajta a szilvákat. Szórjuk meg azokat a fahéjjal elkevert maradék kristály- és vaníliás cukorral.
A tojásfehérjéket a porcukorral és az 1 ek citromlével verjük kemény habbá, és simítsuk a szilvákra. Süssük 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem sül.
A kihűlt tésztát tálalás előtt hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre