Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos szilvás sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • 27 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • ½ tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 18 dkg kristálycukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • ½ db citrom lereszelt héja és kifacsart leve
  • 1 ek tejföl
  • 70 dkg szilva
  • 2 ek búzadara
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 5 db tojásfehérje
  • 3 ek porcukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a felkockázott, puha vajat, 8 dkg kristály-, valamint az egyik tasak vaníliás cukrot, és összemorzsoljuk. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk  a citromhéjat és -lét, a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk, majd folpakba csomagolva legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
    2. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Belefektetjük a lisztezett felületen kinyújtott tésztát, meghintjük búzadarával, majd a vágott felükkel felfelé elosztjuk rajta a szilvákat. Megszórjuk a maradék fahéjjal elkevert kristály- és vaníliás cukorral.
    3. A tojásfehérjéket a porcukorral, valamint az 1 ek citromlével kemény habbá verjük, és a szilvákra simítjuk. A sütit 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, vagy amíg a fehérjehab szép aranybarnára nem sül.
    4. A kihűlt tésztát tálalás előtt óvatosan felszeleteljük egy hideg vízbe mártott késsel.

    11 HABOS SÜTEMÉNY, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

    10 VILLÁMGYORS ÉS EGYSZERŰ SZILVÁS SÜTI HÉTVÉGÉRE! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin