Elkészítés: A tejfölt, a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd hozzászitáljuk a vaníliás pudingporral és sütőporral elkevert lisztet. Én egy 26 cm-es kerek formába öntöttem a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 180 fok) 15 percig sütjük.
Közben a barackot felszeleteljük, majd a sütőből kivett tészta tetejét kirakjuk a barackkal, meghintjük a cukor, vaníliás cukor, fahéj, darált mandula keverékével. Visszatesszük a sütőbe, és további 35 percig sütjük.
Közben a 4 tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, és szép fényes, kemény habot verünk belőle. Rákenjük a barack tetejére úgy, hogy szép hullámos legyen, és addig sütjük, amíg kicsit megbarnul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre