Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos ribizlis süti

Hozzávalók

  • Az alaphoz:
  • 30 dkg finomliszt (+ a szóráshoz)
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin (+ a kenéshez)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojássárgája
  • A tetejére:
  • 5 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg piros ribizli

Elkészítés

    1. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját, majd alaposan összedolgozzuk.
    2. Margarinnal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt félig megsütjük.
    3. A leszemezett, megmosott és leszárított ribizlit a tésztára halmozzuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a ribizli tetejére simítjuk, és addig sütjük, amíg a tojáshab aranyszínű lesz.

Megjegyzés

Ajánlom, mert nagyon hamar elkészül, és bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Scsilluka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ambroziandi
Kedves Csilla! Gratulálok az ötletes, szép kivitelezésű, finom receptjeidhez! Látszik rajtuk, hogy igazi lelkes, és nagyon ügyes háziasszony vagy! Kreatív, és gusztusos tálalás mind! Üdv: Andi

Hasonló Receptek

Magazin