Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos répatorta-muffin

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát főzzük puhára, majd pépesítsük.

A lisztet keverjük össze a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szódabikarbónával és a sütőporral.

A tojásokat üssük fel egy tálba, majd kézi habverővel kissé verjük fel. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olajat és az almapépet is. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-almapépes keveréket, és fakanállal keverjük össze. Amikor már kezd összeállni a massza, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és keverjük simára.

A muffinformát béleljük ki papírkapszlival (ha szilikonos a forma akkor nem kell kibélelni), majd kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve helyezzük rácsra a muffinokat, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzunk a muffinok tetejére tejszínhabot, és szórjuk meg őrölt fahéjjal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss