Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-rebarbarás sütemény

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 x 30 m-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg barnacukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárga
  • csipet só
  • 6-7 szál rebarbara
  • 1 db alma
  • 15 dkg eper
  • A habhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet, és egyenletesen elosztjuk, tenyérrel jól lenyomkodjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 15 perc alatt elősütjük, közben el lehet készíteni a tölteléket.

A rebarbarát és az almát vékonyan megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe, ha nagyobb, negyedekbe vágjuk.

Tálba tesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.

Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, és rögtön ráöntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45-50 percig sütjük.

A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény hab legyen belőle.

A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzujk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, majd vízbe mártott késsel, ízlés szerint felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss