Elkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet, és egyenletesen elosztjuk, tenyérrel jól lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 15 perc alatt elősütjük, közben el lehet készíteni a tölteléket.
A rebarbarát és az almát vékonyan megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe, ha nagyobb, negyedekbe vágjuk.
Tálba tesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.
Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, és rögtön ráöntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45-50 percig sütjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény hab legyen belőle.
A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzujk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, majd vízbe mártott késsel, ízlés szerint felszeleteljük.