Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos Raffaello

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 fél kiskanálnyi sütőpor
  • A locsoláshoz:
  • 0,5 dl víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 5 dl tejszín
  • habfixáló
  • A tetejére:
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük, és 25 percen át sütjük 180 fokon.

A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben, és a kész tésztát átlocsoljuk vele.

A krémhez a csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel, vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a felvert tejszínhabot.

A krémmel megkenjük a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral, és a tetejére szórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss