A lisztet összegyúrjuk a vajjal, 1 tojással, 10 dkg cukorral, csipetnyi sóval. A tészta kétharmadát kivajazott tepsibe simítjuk és forró sütőbe toljuk. 10 percig sütjük. Kivesszük, megkenjük a lekvárral. A megmaradt tésztából vékony hengereket sodrunk. A maradék tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a maradék cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A krémbe keverjük a darált mogyorót. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A krémet a lekvárra simítjuk, majd rácsosan ráfektetjük a tésztasodralékot. Visszatoljuk a sütőbe és további 25-30 percig sütjük. Szeletekre vágva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre