Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 3/4 részét 23×38 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk, a kikent tepsibe feltetjük.
Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk. Meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.
A tészta megmaradt 1/4 részét kisodorjuk, és vékony csíkokat vágunk, melyet a hab tetejére átlósan, keresztben ráhelyezünk. Minden kis kockába durva diódarabkákat helyezünk el.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre