A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen, majd 1/2-1 órára hűtőbe tesszük.
A tészta 3/4 részét lisztes deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és sodrófára tekerve egy 23×34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben majdnem készre sütjük (kb. 20 perc).
Amíg a tészta sül, a tojásfehérjéket a sóval, a cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm-re kinyújtuk, és egy derelyevágóval csíkokat vágunk.
A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, a tésztacsíkokkal berácsozzuk, visszatoljuk a sütőbe, és világosra sütjük. A vékony rácsozat hamar átsül, a habnak csak száradnia kell, így ha kezdene barnulni, akkor fóliával befedjük.