Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos palacsinta

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áttört túrót, a tejföllel, egy tojás sárgájával, porcukorral és kevés reszelt citromhéjjal simára keverjük. Megtöltjük vele a kisütött palacsintákat , és feltekerjük, tűzálló tálba -szorosan egymás mellé- fektetjük.
  2. Három tojás sárgáját simára keverjük a liszttel, kristálycukorral, vaníliás cukorral és a tejjel. Gőz fölött, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Először ezzel, majd a kemény habbá vert, egy ek. kristálycukorral és kevés citromlével ízesített tojásfehérjével bevonjuk a palacsintákat.
  3. Forró sütőbe téve halvány rózsaszínűre sütjük a tetejét.

BÉCSI TÚRÓS PALACSINTA >>> 

Megjegyzés

Ha palacsintákat négybe vágom és függőlegesen teszem őket a jénaiba, úgy még érdekesebb a látvány - Kismacs01

Ezek is érdekelhetnek