Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos őszibaracklepény

MME MME
4 4.4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a kristálycukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a benne elvegyített sütőporral és reszelt citromhéjjal. A masszát margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe simítjük. Közepesen meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a gyümölcsöt cikkekre vágjuk, és a félig sült tészta tetejére sorban kirakjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a beleszitált porcukorral. A habot a gyümölcs tetejére kanalazzuk, és további 15-20 percig sütjük. Közben ügyeljünk arra, hogy a hab meg ne égjen!

Megjegyzés

A sütemény finomabb, ha miután félig megsült megkenjük a tetejét egy kevés sárgabaracklekvárral. Ugyancsak jobb íze van, ha friss gyümölcs helyett 2 doboz konzerv őszibarackot használunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss