Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-meggyes szelet

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 x 30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál forró víz
  • 1 dl tej
  • A habhoz:
  • 3-4 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg meggy

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját kezdjük el habosra keverni a forró vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá először a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat is. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze, végül állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet, majd addig keverjük, míg sima masszát kapunk.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen elsimítva a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, hogy a tészta kellően átsüljön.

Közben magozzuk ki a meggyet, majd alaposan csepegtessük le.

A tojások fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. A keményre felvert habhoz ezután óvatosan keverjük hozzá a kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggyet.

Ezután a sütőből kivett tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a habos-meggyet, helyezzük vissza a sütőbe, majd kissé mérsékeljük a hőfokot, és 20-25 perc alatt süssük (szárítsuk) világos zsemleszínűre. Amikor készre sült, résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk, hogy száradjon a hab.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt süteményt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss