Elkészítés: A tojások sárgáját kezdjük el habosra keverni a forró vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá először a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat is. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze, végül állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet, majd addig keverjük, míg sima masszát kapunk.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen elsimítva a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, hogy a tészta kellően átsüljön.
Közben magozzuk ki a meggyet, majd alaposan csepegtessük le.
A tojások fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. A keményre felvert habhoz ezután óvatosan keverjük hozzá a kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggyet.
Ezután a sütőből kivett tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a habos-meggyet, helyezzük vissza a sütőbe, majd kissé mérsékeljük a hőfokot, és 20-25 perc alatt süssük (szárítsuk) világos zsemleszínűre. Amikor készre sült, résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk, hogy száradjon a hab.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt süteményt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.