Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-meggyes süti

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 30 dkg meggy
  • A krémhez:
  • 3 dl habtejszín
  • 4 dl gyümölcsjoghurt
  • 25 g zselatin
  • A díszítéshez
  • 5 dkg csokoládéforgács

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukrot tojássárgájával kikeverjük. A lisztet sütőporral és a kakaóporral összekeverjük, a tojássárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, megszórjuk a magozott meggyel, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd a joghurthoz adjuk. A tejszínt felverjük, és a gyümölcsjoghurthoz adjuk, a kihűlt tésztára kenjük, csokoládéreszelékkel megszórjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük, és szeleteljük.

 

Megjegyzés

Akár cseresznyével vagy szilvával is elkészíthető. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss