Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos meggyes piskóta villámgyorsan

Hozzávalók

  • 2 pohár joghurt (175 grammos)
  • 1 pohár kristálycukor
  • 1/2 pohár barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 pohár étolaj
  • 1 csomag sütőpör
  • 4 pohár liszt
  • 50 dkg magozott meggy
  • A tetejére:
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 10 ek cukor
  • 1 tk almaecet

Elkészítés

    1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Veszünk egy nagyobb tálat, beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük.
    2. Veszünk egy 23x39 centis tepsit, kikenjük olajjal, majd meghintjük liszttel, és a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk, végezetül megszórjuk a megmaradt magozott meggy másik felével. Betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 25 percig sütjük.
    3. Amíg sül a pite kemény habbá verjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjét, végül beleforgatjuk az almaecetet. A pitét kivesszük a sütőből és elsimítjuk rajta a tojásfehérje habot.
    4. Visszatoljuk a sütőbe 15 percre. Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

    RÁCSOS MEGGYES PITE>>> 

    FAHÉJAS-MEGGYES PISKÓTA>>> 

    MEGGYES PITE HÁZIASAN>>> 

Megjegyzés

Meggyes pite újragondolva, habosan. Így még finomabb, egy igazi ízbomba lett. A hozzávalókat a joghurtos pohárral mérjük ki.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin