Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk. A mazsolát meglocsoljuk rummal. A margarint felolvasztjuk.
Egy mélyebb 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra és a tepsibe terítjük-nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és középső bordamagasságra állított rácson 10 percig sütjük.
Közben a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, aztán hozzáadjuk a langyos margarint, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát.
Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Tűpróba!
A hab hozzávalóit keményre verjük, és a forró megsült sütemény tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk, vagy csillagcsőrös habzsákba szedve a tészta tejére nyomjuk csigaalakzatban. Visszatesszük a sütőbe, és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük.
Rumsodó vagy pikáns lekvár kíséretében kínáljuk.