Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Habos-mákos pite

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipetnyi só
  • Töltelék:
  • 1,5 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg mák
  • Hab:
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 csipetnyi só
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit, a lisztet, a margarint, a porcukort a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a szódabikarbónát és a sót gyors mozdulatokkal összegyújuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük.
    2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy közepes méretű tepsit pedig enyhén kivajazunk. Miután letelt a pihentetési idő, a tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. (Mivel nekem kissé lágy volt a tészta, csak úgy nagyjából nyújtottam ki, és kézzel egyengettem el a tepsiben.) A tepsit a sütőbe tesszük és kb 20 percig sütjük a tésztát.
    3. A töltelékhez a tejet felforraljuk, hozzákeverjük a kétféle cukrot és a mákot. Amikor a tészta már szépen pirosodik, kivesszük a sütőből és megkenjük a máktöltelékkel, majd visszatesszük a sütőbe 5 percre.
    4. Amíg tovább sül, a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd tovább keverve, adagonként hozzáadjuk a kétféle cukrot, és végül a mákos réteg tetejére simítjuk. A hőfokot 140 fokra csökkentjük, és visszateszsük a süteményt, hogy a tojáshab szép színt kapjon. Miután megsült, megvárjuk, amíg teljesen kihűl, csak ezután szeleteljük.

    10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>>

     18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>>

    MEGGYES-MÁKOS KOCKA: A LEGEGYSZERŰBB KEVERT SÜTI A KEFIRES MELLETT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin