Habos-mákos kocka II.

default user icon
9 5/5
Habos-mákos kocka

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 2 dl tej
  • 40 dkg darált mák
  • 30 dkg cukor
  • citromhéj
  • A habhoz:
  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy magas falú tepsibe simítjuk (kb. 36x23x6 cm-es a legjobb). 160 fokos sütőben félig megsütjük. Amíg sül a tészta, elkészítjük a tölteléket: felforraljuk a tejet a cukorral, belekeverjük a mákot, levesszük a tűzről, és ízlés szerint citromhéjat reszelünk bele. A mákot a félig megsült tésztára simítjuk, majd visszatesszük a sütőbe.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot, néhány csepp citromlevet is tehetünk bele. Ezt rásimítjuk a mákra, és addig sütjük a sütit, amíg a hab teteje halványbarna lesz. Ha kihűlt, vizes késsel szeleteljük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

csizmadia kriszta 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Igaz, már nem annyira \"mai\" a recept, de én most készítettem el...Pompás! Csak hát a kinézete...Más habosakat már csináltam, akkor sem jött igazán össze:( A tészta: mi az hogy \"félig sült\"? A töltelékes része stimmel...na de a HAB?! Egy: nem tudom keményre verni...(olyan lágy kissé folyós): mi az oka? Kettő: szépen sül, felmagasodik, néhol \"hegyeket\" képez( nem szép egyenes, mint a képen). Aztán gép kikapcs, hegyek-völgyek megszűnnek, szép sík, alig fél centis, plötty a hab ...nem épp gusztusos. ( ronda, de finom?!) Valamit valahol nagyon elrontok. Segítsetek!
Juhász Olga 6 évvel ezelőtt
SZG Anita! Bár már biztos nem olvasod... A fehérjehab sül ilyen szép barackszínűre, nincs a süti tetején semmi máz...
Bede Adrienn 7 évvel ezelőtt
Én kicsit elbénáztam a tésztát, de így is csuda jó lett!
Bödör Melinda 7 évvel ezelőtt
Megsütöttem, isteni süti, hamar elfogyott :)
Gottvald Anita 7 évvel ezelőtt
Nagyon guszta, de nekem a képen úgy tűnik, hogy a habon még van valami máz. A leírásban ellenben, csak a tojásfehérje van említve. Mindenesetre karácsonyra ezt fogom elkészíteni idén a beigli helyett.
pistuc 7 évvel ezelőtt
Hű; ezt meg kell csinálnom! Egy mákimádónak ez kötelező süti!
Willand Veronika 7 évvel ezelőtt
Amilyen szuperül néz ki itt a fotón, azt hittem, hogy bonyolúltabb elkészíteni. Én tettem még egy kis baracklekvárt is a tésztára. Legközelebb mazsolát is keverek a mákba. Nagyon finom lett!!
Tóth Anita 7 évvel ezelőtt
Igazán ügyi fotó......no és a süti sem utolsó!! Kedvenceim egyike.
Willand Veronika 7 évvel ezelőtt
Ezért szeretem, ha van kép is a recepthez. Ez valami nagggyon guszta! Ki is kell próbálnom, az tuti. Köszi a receptet!!

Hasonló Receptek